Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Από Πετρώνα προς Αλευράδα

   Το σχήμα και η όψη των βουνών μπορεί να αλλάζουν απειροελάχιστα -ή και καθόλου- σε σχέση με τον χρόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όταν κριτήριο γίνεται το σημείο από το οποίο τα παρατηρούμε...

  Σίγουρα θα σας έχει συμβεί ενώ βλέπετε φωτογραφίες γνωστών σε εσάς βουνών, να δυσκολεύεστε να τα αναγνωρίσετε γιατί -πολύ απλά- δεν είναι τα ίδια τα βουνά που φαντάζουν άγνωστα, αλλά η οπτική γωνία που ο κάθε τόπος προς αυτά προσφέρει.

   Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα βουνά δεν σταματούν ποτέ να έχουν ενδιαφέρον... όσες φορές και να τα έχουμε δει, όσο κι αν τα έχουμε περπατήσει, πάντα θα μας φανερώνουν κάτι που μας εκπλήσσει.


Πανόραμα του φοβερού τοπίου που αντικρίζει κανείς, από την περιοχή Πετρώνας - Αλευράδας... η λίμνη Κρεμαστών με την γέφυρα Επισκοπής, η Χελιδόνα, και στη συνέχεια οι ατέλειωτες κορυφές του δυτικού Παναιτωλικού, σε μια μοναδική οπτική γωνία!

Η Χελιδόνα (1.974μ.)

Στη μέση η κορυφή Παλούκι (1.605μ.) και η τεράστια κατολίσθηση στο Στενό (1.466μ.). Κάτω δεξιά η Χούνη και αριστερά οι οικισμοί Κάμπος και Ριό.

Τα φοβερά βουνά του Αγίου Βλασίου... Κούτουπας και Προφήτης Ηλίας, με το χωριό στους πρόποδες.

Ο Κούτουπας (1.795μ.)

Ο Προφήτης Ηλίας (1.602μ.) με τον Άνω Άγιο Βλάσιο, και στο βάθος η Καταβόθρα (1.752μ.) και το Κοφτερό (1.605μ.).

Μια εκπληκτική άποψη του Προφήτη Ηλία (1.602μ.), με το εκκλησάκι να διακρίνεται κάτω από την κορυφή...

Η συνέχεια του Παναιτωλικού Όρους... Κοφτερό, Κρημνίτσα, Κατελάνος, Γιόρλα, Γερακούλα, Ζυγός και Κόκα! Κάτω αριστερά οι οικισμοί Λάπατο και Νέα Ελβετία (Άϊ Γιάννης) του Αγίου Βλασίου.

Ο Κατελάνος (1.924μ.) με την Γιόρλα (1.820μ.) και την Γερακούλα (1.644μ.) ξεπροβάλλουν πίσω από το Μαυρομίχαλο (1.405μ.)


1 σχόλιο:

  1. “Και ένα βουνό
    είναι ένα ποίημα
    που σου γυρεύει να τ' ακούσεις”

    (Νικηφόρος Βρεττάκος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή